New Profesional Consult 930 x 122

turistic

Turistii…muncitori din Arges

In primele patru luni ale anului in curs, numarul de innoptari ale turistilor in structurile de cazare turistica din Arges a fost de 53.300, din care 43.800 innoptari ale turistilor romani (82,2% din total) si 9.500 innoptari ale turistilor straini (17,8%). Fata de perioada similara a anului precedent, numarul de innoptari a scazut cu 1,4%, evolutia fiind determinata de scaderea numarului de innoptari ale turistilor romani cu 2,5% atenuata partial de cresterea cu 4,0% a numarului de innoptari ale turistilor straini, arata ultimele date statistice.

Turisti ar fi cam mult spus, dat fiind faptul ca multi dintre cei care se cazeaza in Arges, in special la Pitesti, sunt mai mult veniti la munca pe santiere ori lucratori straini care activeaza in judetul nostru. Cele mai multe innoptari au fost inregistrate in unitatile de cazare turistica de tip hotel (68,2% din total), iar cele mai putine au fost inregistrate in unitatile de tip bungalou (sub 0,1%).

Distributia turistilor arata foarte clar ca este vorba mai mult de lucratori. Pe zone turistice, cele mai multe innoptari au fost inregistrate in unitatile din orasul resedinta de judet (53,5% din totalul acestora) si in unitatile din zona montana (31,7%), iar din punct de vedere al confortului majoritatea innoptarilor (84,2% din total) au fost inregistrate in unitatile clasificate cu 2 si 3 stele.

Din totalul innoptarilor turistilor straini, peste 80,0% au fost ale turistilor proveniti din tari europene. Intr-un clasament al tarilor din care provin turistii straini, dupa ponderea numarului total al innoptarilor realizate de acestia, pe primul loc s-a situat Franta (27,0% din totalul turistilor straini), urmata de Germania (10,1%) si Italia (9,4%).

New Profesional Consult-555×222
Pizza Sapori Italia 570 90