New Profesional Consult 930 x 122

Virgil_Dumitru

TVA plătit la încasare, o gură de oxigen pentru mediul de afaceri

Tot mediul de afaceri din România a făcut presiuni la mai toate guvernările până acum să fie introdus un sistem de plată a facturilor la încasarea acestora şi nu la emiterea lor, ca acum. Niciun Guvern până la cel al USL nu a luat în serios această posibilitate, dar acum iată că sunt semnale în acest sens. Mediul de afaceri argeşean abia aşteaptă să fie implementat acest sistem, deşi încă mai sunt reticenţe la nivel guvernamental.

„I-am convins pe guvernanţi să pună în practică sistemul pe care l-am prezentat şi în grupurile de parlamentari. Un asemenea proiect ar avea doar avantaje. Pe de-o parte, ar ajuta firmele să îşi îmbunătăţească fluxul de bani, iar pe de altă parte firmele ar începe să se respecte între ele. Există reticenţe la Guvern, că ar exista astfel un deficit la buget pentru câteva luni, dar cred că ar fi soluţia cea mai bună”, ne-a declarat Ion Glişcă, preşedintele Federaţiei Patronale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Argeş.

„Consider că printr-un asemenea proiect s-ar intra în normalitate. Trebuia demult implementat, nu acum. Pentru că e simplu: nu poţi plăti înainte să încasezi. Cred că dacă s-ar adopta acest proiect s-ar reduce considerabil presiunea de pe umerii agenţilor economici, ar fi un balon de oxigen.

Am convingerea că actualii guvernanţi vor face lucruri bune şi că vor „produce” evenimente serioase de susţinere a mediului de afaceri”, ne-a declarat Ion Brănescu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş.

„Dacă s-ar aproba acest proiect, atunci ar fi un lucru foarte bun pentru firme. Eu cred că se poate, pentru că până la urmă se disciplinează fiscalitatea din România. Firmele s-ar capitaliza astfel, ceea ce înseamnă foarte mult în perioadă de criză. Sper să se poată rezolva”, ne-a declarat, la rândul său, Virgil Dumitru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Argeş.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90