930×122 POSADA 5

tva

TVA-ul care cocoseaza

Calculele privind construirea pasajului rutier de la Podul Viilor au fost refacute, valoarea finala rezultata pentru aceasta investitie ridicandu-se la 34,2 milioane de lei, fara TVA. Cat despre TVA, aceasta este una care…cocoseaza la propriu orice buget!

Consiliul Local a aprobat depunerea cererii de finantare la Uniunea Europeana pentru acest proiect de care se leaga sperantele decongestionarii traficului rutier in zona Podul Viilor si pentru care guvernantii au promis in van, de-a lungul timpului, fonduri.

Numai TVA-ul pentru acest proiect este de 8,1 milioane de lei, bani care vor fi dati de la bugetul local si care urmeaza sa fie recuperati ulterior de la Uniunea Europeana. Contributia Consiliului Local va fi de numai 690.000 de lei, proiectul fiind realizat prin Programul Operational Regional 2007 – 2013, axa prioritara „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de dezvoltare”.

Consiliul Local va suporta si toate cheltuielile neeligibile legate de acest proiect si care vor aparea pe perioada desfasurarii lui.

Despre proiectul cu pricina se vorbeste de ani de zile si se fac demersuri peste demersuri, dar tot nu au inceput lucrarile. Este numai un exemplu privind birocratia ucigatoare din tara asta, in conditiile in care inca de la punerea in functiune a Centurii Ocolitoare a municipiului Pitesti autoritatile au realizat proiectul pentru construirea pasajului care sa preia tocmai traficul de pe autostrada.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570×90 MAIA