930×122 CAPRA 5

    maidanezi_cu_om

    Ultima etapa de sterilizare a animalelor cu si fara stapan la Topoloveni

    In lunile de vara ale anului 2011 si 2012 s-au sterilizat in Topoloveni cca 600 animale, de catre Asociatia Tiere in Not din Germania, in colaborare cu Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA) si Primaria orasului Topoloveni. In perioada 06 – 09 septembrie (joi – duminica) se va desfasura in acelasi loc, la demisolul Primariei Topoloveni, ultima campanie de sterilizare gratuita.

    Sterilizarile dar si tratamentele de urgenta, in cazul in care exista animale in dificultate, vor fi efectuate de o echipa de la Bucuresti, de la Facultatea de medicina veterinara din cadrul Universitatii Spiru Haret formata din medic veterinar – sef lucrari la Universitate si trei studenti ce vor ajuta la pregatirea animalelor in vederea sterilizarii, ingrijirea si supravegherea post-operatorie.

    „Ne bucuram ca actiunile noastre de sterilizare, care au avut pe langa rolul medical si unul informativ, au avut mai mult efect decat ne-am propus, au responsabilizat mai mult oamenii, detinatorii.

    Este de o importanta majora ca stapanii de animale sa stie ca legenda “e bine sa fete o data” este doar o aberatie apartinand unui trecut lipsit de cultura medicala. Dimpotriva se recomanda ca sterilizarea femelelor sa se faca la o varsta cat mai mica, pana la 6 luni, preferabil, riscul de cancer mamar fiind astfel drastic redus, iar riscul de aparitie a cancerului ovarian sau uterin se elimina complet.

    De asemenea, la masculi, prin sterilizare se elimina riscul aparitiei bolilor de prostata (la caini) si a cancerului testicular.

    Mai mult, “fatarea o data” nu aduce decat neajunsuri tuturor: animalului, proprietarului, animalelor noi nascute, cetatenilor, societatii, pentru ca majoritatea puilor ajung in strada, insemnand zeci de mii anual”, sustine Carmen Arsene, vicepresetinte FNPA.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90