NOR CURIER 930X122

cod portocaliu

ULTIMA ORĂ: AVERTIZARE DE VREME EXTREMĂ ÎN ARGEȘ

Ultima oră: Avertizare de vreme extremă în Argeș. Județul Argeș va intra sub cod portocaliu de vreme severă. Administrația Națională de Meteorologie a emis cu puțin timp în urmă un cod galben și un cod portocaliu, acesta din urmă vizând și întreg Argeșul.

Citiți și: Se anunță un mare prăpăd! Fenomene meteo îngrijorătoare sunt așteptate

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 31 mai, ora 12 – 1 iunie 2019, ora 10. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică. 

Citiți și: Argeș. Noi alerte meteorologice! Tot județul, sub coduri de vreme severă

În intervalul de timp menționat, vremea va fi instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului care vor lua și aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Notă: Instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și în următoarele zile în cea mai mare parte a țării.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 31 mai, ora 15 – 1 iunie 2019, ora 10. Fenomene vizate: ploi abundente și instabilitate atmosferică, temporar deosebit de accentuată. 

În cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă care vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.

În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90