Donaris 930 x 122

diicot

ULTIMA ORĂ: JANDARMERIA ACUZĂ O LOVITURĂ DE STAT

Ultima oră: Jandarmeria acuză o lovitură de stat.

Citiți și: DIICOT și Poliția, mega-operațiune! Peste 230 de percheziții în această dimineață!

Jandarmeria Română acuză că la protestul de vineri, 10 august 2018, din Piața Victoriei din București s-ar fi încercat schimbarea prin violență a ordinii constituţionale, punându-se în pericol securitatea națională, informează digi24.ro.

Potrivit sursei citate, Jandarmeria a făcut în acest sens o plângere penală la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.).

Citiți și: Companii spaniole fraudate (și) de argeșeni! Au furat 2,5 milioane de euro!

Digi24.ro scrie că, în plângerea penală, Jandarmeria ar invoca un articol din Codul Penal care pedepsește „schimbarea ordinii constituționale, care pune în pericol securitatea națională”. Plângerea a fost înregistrată la D.I.I.C.O.T., dar, cel puțin deocamdată, nu a fost începută urmărirea penală, precizează digi24.ro.

Amintim că lideri ai PSD susțin că la protestul de pe 10 august 2018 ar fi existat o tentativă de lovitură de stat.

Despre acţiunile împotriva ordinii constituţionale se face referire în articolul 397 din Codul Penal: „(1) Acţiunea armată întreprinsă în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat se pedepseşte cu închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(2) Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.”, scrie Mediafax.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3