930 x122 grota rece

cod galben

ULTIMA ORĂ! VESTEA DATĂ ACUM DE METEOROLOGI

Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu puțin timp un cod galben de ploi. Codul vizează și întreg județul Argeș. Intervalul de valabilitate este 21 august, ora 18 – 22 august 2017, ora 10. Fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ. 

Citiți și: Vreme extremă în țară! De la 32 de grade, la doar 15, în câteva ore!

În intervalul de timp menţionat, în cea mai mare parte a Munteniei, în sud-estul Transilvaniei, precum și în Carpații de Curbură și în estul Carpaților Meridionali instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și va cădea grindină. În intervale scurte sau prin cumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Citiți și: Iarna nu ne dă pace! Argeșul este sub cod galben!

Astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse şi în regiunile sud-estice, în special în prima parte a nopții de luni spre marți (21/22 august). Marți (22 august), în Muntenia, Dobrogea şi jumătatea de sud a Moldovei va continua să plouă.

Temperatura aerului va fi în scădere accentuată. Vremea va deveni rece pentru această dată în cea mai mare parte a ţării. 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90