New Profesional Consult 930 x 122

cod galben

ULTIMA ORĂ: VIN NINSORILE! URMEAZĂ GER NĂPRASNIC

Ultima oră: Vin ninsorile! Urmează ger năprasnic. Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu puțin timp un cod galben și o informare de vreme rea. Codul vizează și trei sferturi din județul Argeș, mai puțin extremitatea nordică.

Citiți și: Vine potopul: Cod galben de viituri în Argeș!

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 28 noiembrie, ora 2 – 28 noiembrie 2018, ora 20. Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă și depuneri de gheață.

Citiți și: Vremea face ravagii! Vântul puternic doboară tot în județ

În intervalul de timp menționat, în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Pe arii restrânse, în special în dimineața zilei de miercuri (28 noiembrie) și cu precădere în regiunile sud-estice, vor fi depuneri de gheață.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40…50 km/h, iar în estul, centrul și  sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității la sub 100 de metri.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 28 noiembrie, ora 20 – 30 noiembrie 2018, ora 10. Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului și local zăpadă spulberată în sud-estul teritoriului și vreme deosebit de rece în toată țara.

În intervalul de timp menționat, în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h și temporar de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) și pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie).

Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (cu temperaturi de sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării.

Notă: Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3