EcoMoto 930×122

trafic

Studiu IGPR: Peste 70% dintre soferi poarta centura de siguranta

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la sediul I.G.P.R., au fost prezentate rezultatele unui studiu referitor la comportamentul participanţilor la trafic privind portul centurii de siguranţă în timpul conducerii vehiculelor.

Peste 70 la sută dintre şoferii de autoturisme chestionati au spus ca poartă întotdeauna centura de siguranţă, în timp ce 2,2 la sută susţin că nu fac asta niciodată.

Dintre şoferii de autoturisme care nu poartă niciodată centura de siguranţă, 35,3 la sută realizează drumuri mai lungi de 100 de kilometri zilnic. Procentul celor care au fost amendaţi şi sancţionaţi pentru neutilizarea centurii de siguranţă este de 33,4 din totalul celor chestionaţi.

Studiul a fost realizat în perioada 4 – 25 aprilie 2012 si a fost efectuat la nivel naţional în rândul participanţilor la trafic. Rezultatele au fost date publicităţii joi de IGPRChestionarul a cuprins 41 de întrebări şi a fost aplicat unui număr de 4.346 de persoane

 Direcţia Rutieră din IGPR va efectua, de joi până sâmbătă, la nivel naţional, o acţiune de verificare în trafic a portului centurii de siguranţă.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3