930×122 CAPRA 5

bratianu

UN CONAC AL FAMILIEI BRĂTIANU, ACUM ÎN RUINĂ, VA FI REABILITAT

Un fermier din Mehedinți, Cornel Stroescu, a luat decizia, alături de soția sa, de a investi în achiziția unui fost conac ce a aparținut celebrei familii de boieri Brătianu din Argeș, ai cărei membri, trei dintre aceștia din funcția de prim-ministru, au contribuit decisiv la făurirea parcursului României la finalul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX. Este vorba de o proprietate amplasată la intrarea în localitatea Gârla Mare, care oferă o priveliște panoramică asupra șuvoiului verde al fluviului, a nisipului și pâlcurilor de plopi de pe malul românesc și asupra șesului Dunării, ocupat de culturi agricole.
”Eram în Germania și prima oară l-am văzut doar din exterior prin 1998, când, având niște prieteni în Gârla Mare, am venit în vizită la ei, în concediu. Când am ajuns prima oară în acest sat mi-a plăcut deosebit mai ales poziția lui. Era înainte să înceapă degradarea lui. Și am devenit proprietar în 2018, chiar dacă este o ruină și foarte mulți m-au făcut nebun la propriu pentru că am dat 160.000 euro pe o ruină. Am avut doar susținere din partea soției”, a mărturisit fermierul.
În ultimii 15 ani istoria construcției a fost una nefericită. Cei care au moștenit conacul l-au vândut după retrocedare unui italian care era căsătorit cu o româncă. Investitorul italian l-a cumpărat în 2005 și a încercat să repare construcția, dar de fapt tot ce a reușit a fost să dărâme din conac. Conacul este amplasat pe un traseu uzitat de foarte mulți străini din Elveția, Franța, Germania care trec pe acolo cu bicicletele sau vin cu rulotele. Ei nu trec pe drumuri europene, ci caută să circule special pe acest drum care merge paralel cu malul Dunării până la Constanța.
(Sursa Foto: Agrointel.ro)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90