New Profesional Consult 930 x 122

Un investigator a fost audiat sub acoperire in dosarul permiselor din Arges

Targu Mures. 1 iulie 2009. Completul Curtii de Apel Tg Mures l-a audiat, miercuri, pe investigatorul Chirila Catalin Eugen, prin mijloace audio-video, la cererea procurorului DNA, pentru ca acesta sa fie protejat. La termenele trecute, avocatii s-au opus acestei proceduri, dosarul a ajuns la iCCJ, care a incuviintat audierea investigatorului fara a fi prezent in sala. Din cauza conexiunilor, desi Chirila se afla intr-o incapere alaturata, legatura a fost des intrerupta. Acesta a relatat timp de mai multe ori cum, in calitate de sef al politiei din comuna Bascov, in luna februarie 2008, a fost interpelat de incuplatul Eduard Dumitrescu pe considerentul ca se cunosteau „din oras”, respectiv Pitesti.

Dumitrescu i-a propus sa il ajute sa faca acte de mutatie in comuna Bascov mai multor persoane aduse de el cu scopul de a obtine ulterior permisul de conducere. Chirila nu i-a spus concret ca ii ofera ceva in schimb insa l-a asigurat ca „mancam si noi ceva”. El a adaugat ca l-a refuzat, desi Dumitrescu a insistat si ulterior telefonic, pana cand a facut denuntul la DNA si a fost cooptat ca investigator cu identitate reala. El a povestit cu lux de amanunte tot ceea ce ii relata Dumitrescu, inclusiv ca acesta mai facuse acelasi lucru in comuna Babana (unde a facut domicilii pentru 2-300 de persoane, n.r.) si Stolnici, dar ca s-a vazut nevoit sa renunte din cauza ca in prima localitate erau prea multi, iar a doua era prea departe de Pitesti. Chirila a spus ca in Bascov a facut acte de domiciliu pentru aproximativ 30 de persoane si a dat detalii despre jargoanele folosite de ei: cei carora le erau facute domiciliile erau numiti „lalele”, iar gazdele, „fraieri” sau „cavou”, expresia completa fiind „vine Laica cu laleaua la cavou”, Laica fiind un complice a lui Dumitrescu. Acesta i-ar fi povestit ca initial a facut afacerea cu Voinea si Vlasceanu, dar ca acestia devenisera „parsivi”. Dumitrescu i-ar fi spus ca Vlasceanu, Voinea si alti trei politisti erau „oameni de 200.000 de euro pe luna”, iar in luna decembrie 2007 ar fi scos si 50.000 de euro pe zi. Totusi, investigatorul l-a compatimit in cursul audierii pe Dumitrescu, spunand ca din cei 3.000 de euro solicitati pentru un permis de categoria B si 3.500 de euro pentru profesionisti, cea mai mare parte, 2.000 de euro, mergeau la Voinea, iar el lua maxim 500 de euro, restul fiind impartiti cu patronul scolii de soferi si functionarilor de la evidenta populatiei. „in cadrul discutiilor, acesta s-a aratat nemultumit ca el alerga cel mai mult si ii ramanea cel mai putin. A spus ca nu ar fi vrut sa mai continue, dar nu se mai putea retrage”, a declarat investigatorul la audieri.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3