930 x122 grota rece

    maidanezi1

    Un lider PDL cere instituţiilor şi firmelor să adopte câini!

    Un fost consilier judeţean şi local al PDL din Mioveni îi îndeamnă pe agenţii economici, dar şi pe reprezentanţii instituţiilor publice să adopte cât mai mulţi maidanezi. În opinia sa, aceasta este cea mai bună măsură menită să ducă la salvarea cât mai multor câini de pe străzi.

    Legea care permite eutanasierea câinilor nerevendicaţi sau care nu sunt adoptați în termen de 14 zile lucrătoare a fost promulgată de președintele țării, iar printre cei care caută soluţii de salvare a maidanezilor se numără şi Constantin Iordan, preşedintele PDL Mioveni.

    „Autorităţile publice locale trebuie să sprijine şi să coordoneze întreaga activitate, asigurând şi sterilizarea obligatorie a câinilor astfel adoptaţi. Este mult mai uşor să îngrijeşti câinii în grupuri mici decât în colectivităţi foarte mari. O astfel de strategie a fost implementată în cazul copiilor instituționalizaţi care au fost externalizaţi din colectivităţile mari şi îngrijiţi, trataţi şi educaţi în colectivităţi mici, aproape de mediul familial, iar rezultatele au fost destul de bune.

    Avantajele sunt foarte mari şi în scurt timp am putea scăpa de câini fără să-i eutanasiem în masă. Strategia trebuie aplicată în acelaşi mod şi în mediul rural. O instituţie cu cel puţin 6 salariaţi şi personal de serviciu poate asigura hrana şi curăţenia unui câine fără stăpân dacă există dragoste pentru animale”, afirmă Iordan.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90