New Profesional Consult 930 x 122

seismograf.jpg

Un nou cutremur in SUA

Statele Unite ale Americii sunt “tinta” unui “atac” natural. Este vorba de seisme care se succed in aceeasi zona. Joi, 24 august, un cutremur de  4,5 grade pe scara Richter s-a produs pe coasta de est a Americii, fiind o replica la un cutremur care a avut loc recent si care a avut in jur de 5,8 grade pe scara Richter. Este cel mai puternic cutremur care a afectat estul SUA pana acum.

O replica avand magnitudinea de 4,5 a avut loc joi pe coasta de est a Statelor Unite, la doua zile de la cel mai puternic cutremur care a afectat estul tarii, a anuntat institutul american de geofizica USGS.

Epicentrul cutremurului de joi, 25 august, a fost aproape de Mineral, o localitate din Virginia, in timp ce epicentrul cutremurului cu magnitudinea de 5,8 cu doua zile inainte a fost localizat la 133 de kilometri sud-vest de Washington.

Dupa cutremurul de marti, scolile si cateva departamente sunt inchise pentru verificare. Atunci, Pentagonul a fost evacuat.

Unul dintre simbolurile capitalei american, Washington Monument, obeliscul inalt de 169 de metri care domina National Mall, marea artera a orasului, a fost inchis publicului pentru a fi verificat.

Cateva departamente din capitala au fost inchise, cum ar fi cele ale Muncii, Agriculturii si Internelor.

Catedrala din oras a suferit „pagube importante”. Bucati de fresce neogotice au cazut si au fost depistate fisuri exterioare pe partea de sus a monumentului.

New Profesional Consult-555×222
Pizza Sapori Italia 570 90