New Profesional Consult 930 x 122

accident

UN PROFESOR DE LA „BRĂTIANU” ACUZĂ AUTORITĂȚILE DUPĂ ACCIDENTUL DE PE TRECEREA DE PIETONI!

După cum v-am informat, pe strada „Armand Călinescu” din Pitești pe trecerea de pietoni din fața Colegiului Național „I.C. Brătianu” a avut loc ieri un accident rutier. Un șofer neatent a lovit trei angajați ai prestigioasei instituții de învățământ (un profesor, o bibliotecară și o îngrijitoare), care traversau regulamentar pe „zebră”. Din fericire, potrivit Serviciului de Ambulanță Argeș, cei trei au scăpat cu leziuni minore.

Citiți și: Accident cu 2 mașini lângă Pitești. Sunt persoane rănite

Cele întâmplate au provocat emoție și revoltă printre profesorii și elevii Colegiului. Într-o scrisoare deschisă trimisă pe adresa redacției noastre, profesorul de fizică Ștefan Ropcea (între paranteze fie spus, tatăl cunoscutului interpret de muzică Andrei Ștefan-Randi) spune că, acum câțiva ani, dar și recent, atât conducerea Colegiului, cât și el le-au cerut autorităților să monteze limitatoare de viteză la respectiva trecere de pietoni. Asta și pentru că, precizează Ropcea, au mai existat astfel de accidente și în trecut. Profesorul de fizică de la „I.C. Brătianu” (foto) se declară revoltat că autoritățile nu au făcut nimic în urma cererilor care le-au fost adresate.

„Cu ani în urmă conducerea Colegiului Brătianu li s-a adresat autorităților cu rugămintea de a interveni în limitarea vitezei mașinilor în vecinătatea liceului. Rezultatul a fost nul. Aleșii sunt preocupați cu problemele lor… Acum o lună m-am adresat personal Primăriei, ADP-ului (n.r. – Administrația Domeniului Public) și Poliției Circulație din partea liceului în aceeași problemă. Am explicat că se produc foarte des tamponări în zonă. Am specificat că viața elevilor este pusă în pericol deoarece s-au mai produs evenimente. Eleva Mitoi a fost lovită de o mașină în poarta liceului. Profesoara Boiangiu a fost lovită de o mașină pe „zebră”. Din acest motiv a și decedat. Până la această dată cei care trebuiau să rezolve problema nu au făcut nimic. Puteau să instaleze o barieră din cauciuc care să limiteze viteza, așa cum sunt plasate în fața multor școli din oraș, sau un stop cu comandă manuală. Poate există și altă metodă!!! Dacă eu aveam această răspundere, executam lucrarea în două zile. Ei… nu pot! Sunt comozi și importanți. Cred că sunt foarte ocupați cu probleme personale. Ce dacă mor oameni ? Alții la rând!!!

Citiți și: Accident deosebit de grav! Tânăr de 19 ani, încarcerat

Astăzi (n.r. – ieri) s-a produs un eveniment nefericit. Trei salariați ai Colegiului care traversau regulamentar pe „zebră” au fost loviți de o mașină și duși cu Salvarea la spital. Dacă limitatorul de viteză ar fi existat poate evenimentul nu s-ar fi petrecut. Câți oameni trebuie să mai moară călcați de mașină ca ciumpalacii să se pună pe treabă? Cine își va da demisia? Cine va fi sancționat? Cine este răspunzător? Scriu aceste rânduri cu mare supărare. Parcă suntem blestemați! Nu sunt bucuros că am avut dreptate. Sunt trist deoarece în România cum apare un măscărici mai leneș sau mai prost este pus sus, într-o funcție de unde le aduce numai pagubă semenilor!”, scrie profesorul Ștefan Ropcea.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3