930×122 CAPRA 5

SOMN_DE_FRUMUSETE

Un pui de somn la orele prânzului creşte capacităţile intelectuale!

Somnul din timpul zilei produce efecte benefice asupra capacităţilor intelectuale, în funcţie de perioada în care are loc, de durata acestuia şi de genele fiecăruia dintre noi.

O metodă perfectă de a te deconecta din cotidian este moţăiala de duminică după-amiază. Dar într-o perioadă în care o treime din populaţie declară că nu are suficient timp pentru a dormi, puiul de somn de peste zi ar putea fi soluţia pentru o mai bună eficienţă la locul de muncă. Durata acestuia diferă în funcţie de rezultatele vizate. Pentru a deveni mai alerți, experţii recomandă între 10 şi 20 de minute de moţăială, iar pentru procesarea amintirilor oamenii de ştiintă recomandă un pui de somn de 60 de minute. În cel de-al doilea caz dezavantajul ar fi că ne-am putea trezi puţin ameţiţi! Atunci când somnul de la prânz durează 90 de minute, acesta include toate etapele şî astfel ne îmbunătăţim memoria emoţională şi procedurală şi creştem creativitatea.

Perioada ideală pentru moţăit este cuprinsă între orele 13 şi 16. În cazul în care puiul de somn are loc mai târziu de ora 16, este foarte posibil ca el să interfereze cu somnul de noapte. Un indicator al oboselii îl reprezintă visele. Astfel, în timpul celor 20 de minute prin care încerci să-ţi încarci bateriile nu ar trebui să visezi! Toate aceste rezultate au fost descoperite în urma mai multor studii ale medicilor specialişti, însă ei avertizează că efectele somnului din timpul zilei nu se manifestă asupra tuturor oamenilor în mod asemănător, existând şi excepţii.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90