pizzeria sapori  930 122

supermarket1

Un singur centru comercial din Pitesti in top 15

Pentru marile centre comerciale parca nici nu s-a simtit criza. Am auzit de fabrici sa se inchida, dar de hipermarketuri nu in aceasta perioada dificila pentru aproape tot mediul de afaceri. Datele referitoare la veniturile obtinute de aceste centre comerciale mari demonstreaza ca apetitul romanilor pentru consum a ramas la fel de mare, numai resursele s-au mai imputinat. Intr-un clasament al marilor centre comerciale, doar unul din Pitesti figureaza cu venituri conistente, totusi.

Ministerul Finantelor Publice a dat publicitatii date referitoare la veniturile realizate de marile centre comerciale din tara. Desi la Pitesti sunt prezente mai multe astfel de centre, unul singur figureaza in top 15 din punct de vedere national. Este vorba de topul centrelor comerciale din provincie.

Conform datelor Ministerului, centrul comercial respectiv din Pitesti a avut in 2010 o cifra de afaceri de 3,5 milioane de euro, figurand pe locul 12. Este vorba de complexul Jupiter City din zona autostrazii Bucuresti – Pitesti.

Cel mai bine i-a mers centrului comercial Iulius Mall din Timisoara cu o cifra de afaceri de 14,5 milioane de euro, urmat de Iulius Mall Cluj cu 13 milioane de euro si City Park Constanta (9 milioane de euro).

In Pitesti functioneaza mai multe hipermarketuri, in diverse zone ale orasului, dar singurul care este inchis este cel care a fost realizat cu capital exclusiv romanesc, respectiv PIC. Acesta a fost preluat de curand de proprietarul din Gorj al lantului de magazine Succes si urmeaza sa fie redeschis clientilor din Pitesti si nu numai cat de curand.

555 X 222 CAPRA
New Profesional Consult 570×90