EcoMoto 930×122

finante_publice

Un singur formular la Fisc

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va stabili obligaţiile de plată a contribuţiilor de asigurări sociale (CAS) pentru contribuabilii persoane fizice din Argeş preluaţi în administrare de la 1 iulie 2012 printr-un singur formular. În prezent, stabilirea obligaţiilor de plată reprezentând contribuţii sociale se face pe baza veniturilor declarate de contribuabili, prin „Decizie de impunere privind obligaţii de plată cu titlu de contribuţii de asigurări sociale” (formular 610) şi „Decizie de impunere pentru plăţi anticipate cu titlu de contribuţii de asigurări sociale de sănătate”(formular 620).

Astfel, printr-un singur titlu sunt stabilite şi individualizate obligaţiile fiscale datorate de o persoană fizică, pe categorii şi surse de venit.

ANAF a preluat de la 1 iulie 2012 administrarea contribuţiilor de asigurări sociale (CAS) pentru pensie, datorate de persoanele fizice, potrivit modificărilor aduse Codului Fiscal la finalul anului 2011.

Contribuţiile la pensii datorate de persoanele fizice sunt achitate la unităţile Trezoreriei Statului din cadrul unităţilor fiscale în raza cărora sunt luaţi în administrare contribuabilii. De la începutul lunii iulie, Casa de Pensii Argeş a predat unităţilor fiscale din subordinea ANAF, în vederea colectării, creanţele reprezentând contribuţiile de asigurări sociale datorate de persoanele fizice, stabilite şi neachitate până la 30 iunie 2012.

Declaraţia 600 nu trebuie depusă de cei care desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă, şomeri sau de către cei care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, din drepturi de autor şi drepturi conexe.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90