930X122 MAIA

trivale

Unda verde pentru parcarea de la Trivale

Parcarea supraterana de langa magazinul Trivale a primit unda verde din partea Consiliului Local al municipiului Pitesti, dar numai dupa a treia incercare. Primele doua s-au soldat cu un esec din cauza opozitiei consilierilor PDL care, insa, a treia oara au votat pentru realizarea unui studiu de oportunitate in vederea construirii acestei parcari. De ce oare?

Consilierii locali ai PDL ne-au explicat ca nu contesta necesitatea construirii unei parcari supraterane in zona respectiva, mai ales ca parcarea „Argesul” a fost desfiintata pentru a face loc noului sediu al Tribunalului. Alesii democrat-liberalii ne-au declarat insa ca parcarea va fi realizata de o firma privata, aceeasi care modernizeaza si magazinul Trivale transformat in mall, si ca toate sumele care vor proveni din tichetele de parcare vandute vor fi incasate de firma respectiva.
Consilierii locali ai PDL considera ca municipalitatea ar trebui sa primeasca din partea firmei respective macar un nivel al parcarii care sa fie parcare publica.

Pentru realizarea parcarii investitorii au nevoie si de un teren al municipalitatii aflat in apropiere, teren pe care vor sa il concesioneze. Termenul de concesionare este de 49 de ani, cu drept de prelungire pentru inca 49 de ani, conform unui proiect al municipalitatii. Avand in vedere acest teren al domeniului public, consilierii locali ai PDL isi explica pozitia de la primele doua incercari de trecere a proiectului prin Consiliul Local prin „interesul public”.

Parcarea ar urma sa aiba peste 300 de locuri de parcare si ar trebui sa fie gata la anul. Daca studiul de oportunitate va ajunge la concluzia ca parcarea este necesara, atunci Consiliul Local isi poate da avizul pentru concesionarea suprafetei de teren respective.

PIZZERIA SAPORI 555 222
570 X 90 CAPRA 3