930X122 MAIA

pendiuc.1

Unde sunt banii pentru crese?

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a declarat miercuri, 29 iunie, ca in toamna va fi data in folosinta o noua cresa, cea din Craiovei (cresa nr. 5) care va putea prelua inca 100 de copii. O mare problema este insa aceea ca la cresa cu pricina sunt dificultati din punct de vedere al personalului!

 

„Nu este personal acolo, iar noi am facut demersuri peste tot, inclusiv la Inspectoratul Scolar, pentru a se face angajari. Cresa a fost facuta cu fonduri de la bugetul local, exista cerere din partea parintilor, ceea ce ne bucura, dar trebuie rezolvata neaparat problema personalului”, a spus Pendiuc.

Pe de alta parte, Tudor Pendiuc a tinut sa critice modul in care sunt alocate fondurile de la bugetul de stat. „Avem la Scoala Nr. 10 inceputa o cresa, cu fonduri de la Guvern. Structura de rezistenta este gata in proportie de 60%, dar noi tot asteptam fonduri de la Guvern.

Daca nu vin aceste fonduri, atunci va trebui sa alocam noi bani de la bugetul local, cum am mai facut. Vad ca Guvernul e dispus sa dea bani pentru a face crese prin toate comunele, si nu ma leg de culoarea politica a primarilor, iar la Pitesti nu se intampla asa”, a spus primarul.

Kaia 555×222
eurial 570×90