930×122 CAPRA 5

    unitate

    Unitatea, floare rară în Argeş

    Cu ocazia primului Consiliu Director din acest an, Virgil Dumitru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Argeş, a făcut un apel către toate organizaţiile patronale din judeţ să îşi dea mâna pentru a salva mediul economic argeşean. La finalului lunii februarie 2012 se va vedea cine răspunde pozitiv şi cine nu acestui demers, în condiţiile în care de ani de zile orgoliile de tot felul macină aceste asociaţii. Cert este că pentru prima dată după mulţi ani cineva dă semnalul pentru o uniune de acţiune, care ar urma să se concretizeze într-un memorandum ce va fi transmis Guvernului cu o serie de solicitări de natură fiscală. Din păcate, nu doar în domeniul economic sunt „apele împărţite”. Acelaşi fenomen îl găsim peste tot.

    În momentul de faţă, în Argeş sunt 4 mari asociaţii ale mediului de afaceri: Asociaţia Oamenilor de Afaceri, Camera de Comerţ şi Industrie, UGIR şi Federaţia Patronatelor Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Unora dintre ele li s-au pus şi etichete politice, întrucât Ion Glişcă, de exemplu, este consilier judeţean al PSD şi se află şi la conducerea Federaţiei IMM-urilor.

    La un moment dat, în perioada „guvernării” lui Cornel Penescu, AOA era percepută ca fiind apropiată de PSD, pentru ca acum să fie percepută ca aliat al PDL, prin prezenţa Cristinei Diculescu în fruntea organizaţiei de femei a PDL Argeş. Cert este că patronatele sunt divizate iar apelul lui Virgil Dumitru este o premieră salutară într-o societate care s-a „predat” prea repede, parcă, orgoliilor de tot felul.

    Teoretic, sindicaliştii au un scop comun: să le fie bine oamenilor lor. Practic, s-a văzut că sindicatele din Argeş nu cooperează, ba chiar există rivalitate între ele şi, mai ales, între liderii lor care – nu chiar toţi – vânează avantaje de tot felul şi de aici apar compromisurile. La fel, pensionarii ar trebui să fie uniţi, dar în judeţ sunt 10 asociaţii ale pensionarilor.

    Nu de mult am putut asista chiar la certuri şi îmbrânceli între pensionari din federaţii diferite. Nici măcar revoluţionarii din decembrie 1989 nu sunt uniţi, şi aceştia fiind împărţiţi în fel de fel de „căprării”. Unitatea, aşadar, pare a fi o „rara avis” în judeţ, dar şi la nivel naţional, într-o perioadă în care parcă ar fi mai mult ca oricând nevoie de ea…

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90