930×122 POSADA 5

universitate

Universitatea din Pitesti, cu specializari suspendate

Mai multe specializari de la Universitatea din Pitesti au fost suspendate pentru prima data de la infiintare. Motivul, unul simplu : din lipsa de studenti !

Senatorul Serban Valeca, el insusi cadru universitar la Pitesti, ne-a declarat ca, din pacate, pentru prima data Universitatea a fost pusa in situatia de a renunta la unele specializari. Astfel, nu au mai fost constituite grupe de anul I la unele specializari cu traditie in Pitesti, in special in domeniul stiintelor exacte.

Este vorba, printre altele, de specializari precum fizica si chimie pentru care nu au optat in acest an decat foarte putini tineri. Acestia au fost directionati catre facultati de profil din alte zone ale tarii, astfel incat sa isi poata vedea, totusi, visul cu ochii de a deveni licentiati in aceste materii.

Serban Valeca a spus ca cei mai multi au optat pentru specializari mai usoare cum ar fi administratia publica, dreptul, jurnalismul. Pe langa, probabil, nivelul scazut de pregatire si de interes pentru stiintele exacte, exista si problema resurselor financiare pentru a urma o facultate, din cauza crizei economice si financiare.

Senatorul argesean – care a condus in Guvernul Nastase Ministerul Cercetarii – sustine ca trebuie realizata o strategie care sa asigure subventionarea unor locuri la astfel de specializari, in functie de necesarul de astfel de cadre de pe piata muncii.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 POSADA 3