930 x122 grota rece

atac

UPDATE: BĂRBAȚI ATACAȚI DE URS ÎN MĂLURENI

UPDATE (ORA 14:20): Conform Jandarmeriei Argeș, ursul nu se mai află în zona în care i-a atacat pe cei doi bărbați. 

Citiți și: Pitești. A văzut prea multe filme! Un mascat a atacat oamenii în Centru!

Bărbați atacați de urs în Mălureni. Doi bărbați (unul are 60 de ani, iar celălalt în jur de 70 de ani) au fost atacați de un urs în comuna Mălureni (Valea Buții, drumul către Brădet). Informația ne este furnizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș. Circumstanțele în care s-a produs incidentul încă nu au fost comunicate de autorități.

Ambii sunt conștienți, cu poltraumatisme și escoriații, potrivit sursei citate, și primesc îngrijiri medicale la fața locului din partea a două echipaje de ambulanță, dintre care unul SMURD. Viața nu le este în pericol. Vor fi transportați la Spitalul Județean de Urgență din Pitești.

Citiți și: Accident frontal grav, lângă Pitești, acum! Intervenție de urgență!

Autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert pentru avertizarea populației din zonă cu privire la prezența ursului. Pentru căutarea și alungarea animalului acționează un echipaj de jandarmi.

”Pentru a evita atacul ursului brun, se interzice cu desăvârşire hrănirea animalului sau apropierea de acesta pentru fotografii sau din alte motive. Ţineţi cont de faptul că ursul vă va ocoli dacă şi dumneavoastră veţi face la fel. Omul nu este o pradă pentru urs, dar dacă primeşte mâncare în mod constant va considera normal să primească în permanenţă, ceea ce-l va face să devină agresiv.

În cazul în care animalul se apropie de dumneavoastră, încercaţi să păreţi cât mai mari prin ridicarea braţelor deasupra capului. În niciun caz nu fugiţi! Ursul fuge mult mai repede decât omul, atingând în urcare circa 25-30 km/h. Prin fugă, instinctul de vânătoare se va activa şi atunci vă va ataca”, avertizează Salvamont Argeș.

De asemenea, atunci când campaţi sau parcurgeţi trasee turistice, trebuie să vă semnalați prezența vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere şi să vă poată evita. Este de reținut, însă, că zgomotele puternice sau muzica dată tare îl pot irita, iar mirosul grătarului îl va atrage și de la 10 kilometri, potrivit sursei citate.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90