930×122 CAPRA 5

grindina

UPDATE: NATURĂ DEZLĂNȚUITĂ. ANM AVERTIZEAZĂ

UPDATE: O nouă informare și un nou cod galben au fost emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie. Codul galben vizează și întreg județul Argeș.

Citiți și: ANM emite un nou cod de vreme rea! Lovesc vijeliile în mare parte din țară

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 10 – 11 iunie 2019, ora 23. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

Citiți și: După caniculă vine potopul! Fenomene severe, anunțate oficial

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și al serilor.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 12 – 10 iunie 2019, ora 23. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică.

În sudul, estul și local în centrul țării și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Se vor semnala ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp.

Natură dezlănțuită. ANM avertizează. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat informarea prin care anunță manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate. 

Potrivit sursei citate, informarea actualizată are valabilitate până mâine, 11 iunie 2019, la ora 23.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și al serilor, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM). 

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 CAPRA 3