930X122 MAIA

nicos

UPDATE. Nicolescu, retinut pentru 24 de ore

Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetean Arges si al PSD Arges, a fost retinut miercuri, 26 ianuarie, de procurorii anticoruptie pentru 24 de ore. El este acuzat de trafic de influenta, cazul fiind legat, se pare, de modul in care Consiliul a alocat peste 100.000 de lei pentru ridicarea in rang de Arhiepiscopie anul trecut a Episcopiei Argesului si Muscelului.

 

PSD Arges este pur si simplu buimac din cauza rapiditatii cu care se succed evenimentele. Saptamâna trecuta, Florea Costache, vicepresedinte al Consiliului si al PSD Arges, a decedat in urma unei afectiuni hepatice. Acum, presedintele Constantin Nicolescu este retinut de DNA. Consiliul este condus in acest moment de Florea Tecau, vicepresedinte, iar PSD Arges de catre prim-vicepresedintele Tudor Pendiuc.

Presedintele Constantin Nicolescu, a fost retinut dupa ce procurorii DNA Pitesti au facut perchezitii la sediul CJ si la domiciliul lui Nicolescu. Anchetatorii cerceteaza modul in care Nicolescu a alocat aproximativ 100.000 de lei Episcopiei Argesului pentru ridicarea la rang de Arhiepiscopie.

Dupa mai multe ore de audieri la sediul DNA Pitesti, Constantin Nicolescu a fost retinut pentru 24 de ore. Anchetatorii nu au spus care sunt acuzatiile care i se aduc.

Joi, presedintele CJ Arges, va fi prezentat Tribunalului Arges, cu propunere de arestare preventiva.

Presedintele Consiliului Judetean Arges este cercetat de catre procurorii DNA Pitesti intr-un dosar in care institutia pe care o conduce a sponsorizat Arhiepiscopia Argesului si Muscelului cu suma de aproximativ 125.000 de lei.

Perchezitiile au inceput miercuri la ora 07:30, iar la actiune a luat parte avocatul presedintelui CJ. Au fost perchezitionate atât biroul presedintelui CJ, cât si domiciliul acestuia.

Inalt Prea Sfintia Sa Calinic, arhiepiscop al Argesului si Muscelului, a organizat o conferinta de presa miercuri, 26 ianuarie, in care i-a luat apararea lui Constantin Nicolescu, cel cu care are o relatie foarte buna de ani de zile. Conferinta de la Curtea de Arges se pare ca nu l-a ajutat deloc pe seful Consiliului Judetean.

Sursa video: antena3.ro

555 X 222 CAPRA
570×90 MAIA