EcoMoto 930×122

VREME_RECE

Urmează zile cu temperaturi de iarnă! Află cât de frig e acum în Argeș!

Cu puțin timp în urmă, conducerea Administrației Naționale de Meteorologie a anunțat că vor urma câteva zile de frig.

Prezent la Guvern la o ședință coordonată de vicepremierul Liviu Dragnea și având ca temă vremea nefavorabilă din ultimele zile, directorul general al ANM, Ion Sandu, a informat că urmează o perioadă cu temperaturi foarte scăzute. Potrivit acestuia, de astăzi și până sâmbătă, 5 octombrie, minimele vor coborî chiar și până la minus 6 grade Celsius în depresiuni și în zonele montane. În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice, cu viteze de 45-50 km/h la rafală şi, trecător, mai ales în zona litoralului, de 60-70 km/h. Vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, cu valori termice care se vor situa cu 10-15 grade sub mediile multianuale ale primei decade a lunii octombrie. Temperaturile minime nocturne vor fi negative, îndeosebi în regiunile intracarpatice, favorizând local producerea brumei. La munte va mai ninge slab în prima parte a intervalului, iar trecător în zona subcarpatică precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vremea va începe să se încălzească de duminică. Abia săptămâna viitoare, însă, vom avea parte de temperaturi apropiate de media climatologică normală pentru prima jumătate a lunii octombrie: minime între 6 și 8 grade și maxime între 16 și 18 grade.

Precizăm că în această dimineață a expirat codul galben de ploi abundente, cod care a vizat și județul Argeș. Totuși, în Pitești continuă să plouă și la această oră, iar temperatura aerului este de sub 5 grade. În Câmpulung Muscel este și mai frig: mai puțin de 3 grade, în timp ce la Curtea de Argeș sunt aproape 6 grade Celsius.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3