New Profesional Consult 930 x 122

uzina_dacia

Cazul de gripa AH1N1 neconfirmat inca la Uzina Dacia

Pitesti. 03 noiembrie 2009.
Suspiciune de gripa A H1N1 la Uzina Dacia Mioveni. In cursul acestei zile au aparut informatiile conform carora exista suspiciunea izbucnirii unui focar de gripa porcina in interiorul Uzinei Dacia din Mioveni, acolo unde isi desfasoara activitatea peste 11.000 de persoane. Din cate se pare mai multi angajai ai constructorului de masini argesean s-au prezentat la medic cu simptome asemenetoare gripei A H1N1, printre care si o persoana de origine franceza, care s-a intors in Romania pe data de 29 octombrie. In cazul in care diacnosticul se va confirma, DSP Arges va fi nevoita sa ia masurile legale necesare pentru a limita si stopa raspandirea virusului. Acest lucru poate insemna chiar intreruperea activitatii, daca se constata ca virusul gripei mortale a fost contactat in interiorul uzinei. In momentul DSP asteapta rezultatele analizele vor arata excat daca este vorba despre A H1N1. Vom reveni cu detalii in momentul in care DSP Arges va face o declaratie oficiala.
LAST UPDATE: Directorul DSP Arges, dr. Anca Alexandrescu a confirmat faptul ca este vorba doar despre o singura persoana, o angajata a uzinei, de nationalitate franceza. Din cate se pare, femeia in varsta de 31 de ani s-a reintors in Romania pe data de 29 octombrie si nu a mai mers la Uzina de atunci, singurele persoane care au intrat in contact cu aceasta fiind doar sotul si fiul. Pacienta suspectata ca poarta viurusul AH1N1 a fost transportata la Spitalul Matei Blas din Bucuresti si urmeaza ca in cursul zilei de maine sa fie trimise catre DSP Arges rezultatele analizelor.
Initial au existat zvonuri, chiar confirmate de anumite persoane din interiorul Uzinei Dacia, ca ar fi vorba de cel putin doua persoane suspecte de AH1N1. Pe langa angajata franceza, se vorbea si despre un sub-inginer care a venit la munca mai multe zile desi era bolnav, din acest motiv luandu-se in calcul inchiderea unor sectii. In urma dicutiilor cu conducere DSP Arges a reiesit faptul ca zvonurile nu sunt adevarate, singura persoana suspecta de AH1N1 ramanand, cel putin pana maine, doar angajata de origine franceza.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90