NOR CURIER 930X122

prognoza meteo

Va ninge și de Paște? Ce spun meteorologii

Țara noastră se află sub avertizări de vreme rea de mai bine de 48 de ore. Temperaturile au scăzut drastic și în multe zone a nins abundent.

Citiți și: Temperaturi extreme: Schimbări majore ale vremii de 1 Mai și Paște!

Întrebarea care stă acum pe buzele tuturor românilor este dacă de Paște vom avea parte tot de o vreme capricioasă.

Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru următoarea perioadă și par că vin cu vești bune.

Citiți și: Cât mai ține episodul de iarnă

Potrivit directoarei Administrației Naționale (ANM) de Meteorologie, Elena Mateescu, vremea rece va mai persista până sâmbătă. Vom avea temperaturi scăzute, ninsori viscolite și depunere de strat de zăpadă în unele regiuni.

De Florii, vremea va fi în general frumoasă, iar temperaturile vor începe să se apropie de valorile normale pentru această perioadă a anului.

„Pentru sărbătoarea Floriilor vom avea o vreme apropiată de normalul termic al datei din calendar, iar pentru sărbătoarea Paștelui, la acest moment valorile de temperatură sunt estimate la nivelul întregii țări între 14 până la 17-18 grade, inclusiv în Capitală – 14-15 grade”, a declarat Elena Mateescu, potrivit Fanatik.ro.

Chiar dacă mercurul din termometre va urca, șefa ANM spune că nu vom scăpa de ploi.

„Este posibil ca începând chiar de duminică și debutul săptămânii viitoare să aducă temperaturi în creștere, să ne apropiem de normele specifice datei din calendar, atunci când vorbim de temperaturi cuprinse în general între 14 până la 16-17 grade.

Însă debutul săptămânii viitoare păstrează semnalul și probabilitatea de precipitații ridicată, astfel încât este posibil ca și pentru zilele de luni și marți, săptămâna viitoare, să consemnăm cantități importante de precipitații”, a mai declarat Elena Mateescu, conform sursei citate.

Foto descriptiv: Adevărul

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90