Donaris 930 x 122

scoala_elevi

Vacanta fortata pentru profesori

Bucuresti. 21 noiembrie 2009.
Bucurie pentru elevi, suparare pentru profesori. Vacanta de iarna va incepe pe 14 decembrie si nu pe 19, asa cum era stabilit, iar, la sfarsitul lunii noiembrie, elevii vor avea un week-end prelungit, din cauza zilelor de concediu fara plata pe care profesorii si le vor lua in perioada mentionata, a anuntat Ministerul Educatiei. „Am decis acordarea de zile libere fara plata in data de 30 noiembrie 2009, precum si in intervalul 14-18 decembrie 2009, in vederea diminuarii chetuielilor de personal din lunile noiembrie si decembrie 2009. Inspectoratele scolare judetene au obligatia de a informa conducerile unitatilor de invatamant in legatura cu decizia ministerului si de o a pune in aplicare. De asemenea, trebuie sa se asigure de faptul ca in fiecare unitate de invatamant exista un program pentru recuperarea materiei aferente”, se arata in comunicatul ministerului.La inceputul acestei saptamani, Ministerul Educatiei cerea profesorilor sa isi ia cele opt zile de concediu fara plata in vacanta de iarna sau prin reducerea programului din orele dedicate pregatirii lectiilor.
Sindicatele au anuntat ca resping propunerea ministerului si spun ca proferosii si asa au saraliile foarte mici, iar in urma acestei masuri lefurile le vor fi aproape injumatatite in prag de sarbatori.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3