930X122 MAIA

gigi_vasai

Vasii ia bani pe gropi

De obicei, firmele care primesc in concesionare sau care cumpara drumuri – asta, in strainatate – instituie taxe pentru soferii care vor sa foloseasca acele artere de circulatie. Normal, am spune noi. Dar la noi in tara, mai precis chiar in Pitesti, exista cineva care percepe de ani buni bani…pentru ca soferii sa circule prin gropi!

Este vorba de autogara Nord, cea situata pe strada George Cosbuc. Desi au mai fost voci care au atras atentia cu privire la situatia de aici, nimic nu se schimba. Atat autocarele care circula spre Bucuresti sau Sibiu ori Ramnicu Valcea, cat si masinile taximetristilor si ale celor care isi conduc persoanele apropiate la autogara sunt nevoite sa se confrunte cu gropi pe alocuri cu tenta de cratere.

In plus, in unele zone stratul de asfalt s-a „mancat”, cum se spune, formandu-se „praguri” naturale care pun la grea incercare conducatorii auto. Ne indoim ca starea foarte proasta a incintei autostrazii administrata de omul de afaceri Gigi Vasii (care a si instituit taxa de parcare celor care vin aici!) este menita sa ii forteze pe soferi sa nu circule cu viteza. Nu intelegem, in schimb, de ce dureaza atat de mult pana sa incepi sa astupi niste gauri, mai ales cand percepi taxe in acest sens.

Iar daca situatia ar exista de doar putin timp, am mai zice ca nu au avut administratorii timp sa o remedieze. Dar de mai bine de doi ani gaurile se tot maresc, la fel si santurile, iar in aceasta perioada probabil ca s-au adunat bani din taxe macar pentru o lopata-doua de asfalt! Fiind vorba si de o statie, practic, in drumul celor aflati in trecere prin orasul nostru, starea proasta a carosabilului de aici le-ar putea oferi acestora o persectiva total gresita despre tot municipiul.

Este, pana la urma, o poarta de intrare in Pitesti si nu ar trebui ignorat modul in care ne primim oaspetii!

PIZZERIA SAPORI 555 222
570 X 90 CAPRA 3