New Profesional Consult 930 x 122

V_Mihailescu_Vot

Vasile Mihailescu, vot cu peripeţii

Conform legii alegerilor, candidaţii dintr-un colegiu pentru Parlament pot vota în orice secţie din colegiul respectiv, pe liste suplimentare. Ei bine, mulţi preşedinţi de secţii de votare nu au ştiut acest lucru, iar asta a făcut ca Vasile Mihăilescu, candidat al PP-DD pentru Camera Deputaţilor în Colegiul Piteşti-Sud, să treacă prin ceva peripeţii la Şcoala Nr. 7, acolo unde a votat în jurul prânzului.

Preşedintele secţiei de votare alese de Vasile Mihăilescu nu cunoştea această prevedere şi a durat ceva până când a citit din lege să vadă cum stau lucrurile.

Mai mult, unul dintre membrii secţiei de votare îl invita de zor afară pe Adrian Roşoagă, reprezentant al Biroului Electoral Judeţean, care încerca să explice cum se votează. În cele din urmă, Vasile Mihăilescu a putut să îşi exercite dreptul la vot fără alte incidente.

„Am votat pentru schimbare. Am votat pentru pensionarii noştri, pentru copiii şi nepoţii noştri. Din păcate, am constatat că sunt mulţi preşedinţi de secţii de votare care nu ştiu legea. Cred că am făcut vreo 15 sesizări în acest sens la Biroul Electoral Judeţean.

Ca să nu mai spun că la Secţia 63, de exemplu, s-a votat cu cărţi de alegător, când legea spune clar că nu se poate vota decât cu un act de identitate valabil”, ne-a declarat Vasile Mihăilescu.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3