EcoMoto 930×122

boc

Venituri plafonate pentru sefii regiilor si societatilor de stat

Guvernul a extins masura plafonarii indemnizatiilor directorilor si reprezentantilor statului in consiliile de administratie si la regiile autonome, companiile si societatile cu capital majoritar sau integral de stat de la nivel local, printr-o ordonanta de urgenta. Si membrii Consiliilor de Administratie vor lua bani mai putini.

Guvernul a luat aceasta masura dupa ce, anterior, adoptase un memorandum pentru plafonarea salariilor directorilor si reprezentantilor statului in consiliile de administratie ale regiilor autonome, companiilor si societatilor nationale cu capital integral sau majoritar de stat.

“Am luat aceasta decizie, pentru ca la nivel local memorandumul pe care l-am adoptat in Guvern nu producea efecte, ci doar pentru companiile nationale.

In concluzie, si pentru anul 2011, indiferent ca este vorba de companii de interes local, judetean sau national, daca sunt cu capital integral sau majoritar de stat, se aplica salariile plafonate la fel ca si in anul 2010, pana la iesirea Romaniei din recesiune.

Dupa acel moment, putem vorbi de rediscutarea acestor aspecte. Deci, acea promisiune pe care am facut-o ramane valabila si se aplica inclusiv prin act normativ”, a explicat premierul Emil Boc.

Sefii unitatilor economice subordonate autoritatilor locale vor avea astfel plafonate indemnizatiile la nivelul primarilor sau al presedintilor de consilii judetene. Membrii consiliilor de administratie vor avea indemnizatiile plafonate la maximum 1% din salariul directorului, potrivit prevederilor anterioare.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3