Donaris 930 x 122

accident

ACCIDENT_MUNTENEGRU

VERDICTUL PROCURORILOR ÎN CAZUL ACCIDENTULUI DE AUTOCAR DIN MUNTENEGRU

Procurorii români au încheiat cercetările în dosarul privind accidentul de autocar de anul trecut din Muntenegru.

Citiți și: Informații esențiale pentru toți șoferii!

Concluzia anchetatorilor de la secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este clară: vinovat pentru producerea tragicului accident rutier a fost șoferul autocarului, decedat în urma prăbușirii autovehiculului. Potrivit procurorilor, șoferul a condus cu 80 de kilometri pe oră, cu mult peste limita maximă de viteză permisă în zona montană respectivă (40 de kilometri pe oră). Amintim că în accident și-au pierdut viața și mai mulți argeșeni. Ca urmare a încheierii cercetărilor, răniții și rudele celor decedați în accident vor putea fi despăgubiți de către firma de asigurări.

Procurorii din Muntenegru au încheiat ancheta mult mai devreme, în august 2013, cu aceeași concluzie: accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive pentru respectiva porțiune de drum.

Citiți și: Argeș: Șofer de 72 de ani, beat criță la volan, s-a izbit violent de gard

Autocarul din România în care se aflau 47 de persoane a derapat pe un pod, a pătruns pe contrasens, a rupt balustrada de protecție și a căzut într-o prăpastie. Accidentul a avut loc pe 23 iunie 2013, la aproximativ 40 de kilometri distanță de capitala Muntenegrului, Podgorica. Bilanțul a fost unul tragic: 18 morți și 29 de răniți. Dintre cei 18 decedați, 5 au fost din județul Argeș: Nicolae Derviș, Ion Marinescu, soții Traian și Mariana Mateescu (ghidul excursiei), toți patru din Curtea de Argeș, și Gherghina Buidan, din Pitești.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90