NOR CURIER 930X122

furtuna2

Vreme capricioasa in Arges

Pitesti. 07 august 2010.
Astazi vremea in Arges va fi extrem de capricioasa si schimbatoare de la o ora la alta in functie de zona in care va aflati. Astfel, nu va lasati pacaliti de sclipirea soarelui deoarece dupa-amiaza exista riscul ca ploile torentiale si grindina sa puna stapanire pe o mare parte a jdetului in special la munte.

Meteorologii au emis din nou o avertizare cod galben de ploi, care vizeaza cea mai mare parte a Olteniei si vestul Munteniei, precum si zona de munte, unde se vor manifesta averse, descarcari electrice, vijelii si izolat caderi de grindina. Judetul Arges este cuprins in acesta zona si potrivit avertizarii emise de meteorologi, valabila sambata, intre orele 11.00 si 23.00, ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi si in regiunile estice si sud-estice, dar pe spatii mai restranse, potrivit ANM.
Avand in vedere situatia hidrologica actuala si precipitatiile prognozate pentru urmatoarele 24 ore se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si rauri necadastrate cu efect de inundatii locale, precum si cresteri de niveluri si debite cu depasiri ale cotelor de atentie in bazinul raului Arges si pe afluentii Argesului – curs superior, din zona de deal si munte.
In celelalte zone care nu sunt cuprinse in avertizarea meteo, vrema va fi caniculara dupa-amiaza, cand indicele de confort termic ITU va depasi pragul critic de 80 de unitati. In aceste regiuni, temperaturile maxime vor atinge local 35 de grade si izolat 36-37 de grade.Duminica, vremea se va mentine caniculara in sud-estul tarii, unde se vor inregistra 35-36 de grade.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3