930 x122 grota rece

cod galben

VESTE DE ULTIMĂ ORĂ DE LA METEOROLOGI

Veste de ultimă oră de la meteorologi. Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat cu puţin timp în urmă codurile galben şi portocaliu de vreme rea, coduri care afectează şi judeţul Argeş.

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

COD GALBEN: 20 APRILIE, ORA 11 – 21 APRILIE, ORA 14
Fenomene vizate: precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori şi strat de zăpadă şi intensificări ale vântului.

În intervalul menţionat în Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi precipitații mixte. La munte va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Citiți și: România, lovită de ciclon. Cod Portocaliu de ninsori abundente

Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice, acolo unde viteza la rafală va atinge 55…65 km/h.

Vremea va rămâne deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile și se va produce brumă în cursul nopții de joi/vineri, îndeosebi în regiunile vestice, iar în noaptea de vineri/sâmbătă în cea mai mare parte a țării.

COD PORTOCALIU: 20 APRILIE, ÎNTRE ORELE 11 ŞI 15
Fenomene vizate: ninsori și strat de zăpadă consistent şi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Carpaților Orientali şi Meridionali și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea.

În cea mai mare parte a Carpaților Orientali și Meridionali, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea va ninge și se va depune strat de zăpadă consistent.

Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind zăpada. Se vor cumula cantități de 30…45 l/mp.

COD PORTOCALIU: 20 APRILIE, ORA 15 – 21 APRILIE, ORA 9
Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, ninsori și depunere de strat de zăpadă şi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei și a Carpaților Orientali și Meridionali.

În cea mai mare parte a Moldovei, începând din după-amiaza zilei de joi, 20 aprilie, vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor cumula local 50…60 l/mp.

La începutul intervalului precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, iar din cursul nopții de joi/vineri (20/21 aprilie) vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În cea mai mare parte a Carpaților Orientali și Meridionali va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă consistent.

Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 50…65 km/h, iar pe crestele montane, de peste 70 km/h.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3