930 pe 122 COSTACHE

autostrada

VESTE MARE DESPRE AUTOSTRADA PITEŞTI-SIBIU

Veste mare despre autostrada Piteşti-Sibiu. Procedura de proiectare şi de execuţie pentru secţiunile 1 şi 5 din autostrada Piteşti-Sibiu s-ar putea să demareze în luna iunie, a declarat astăzi directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă.

Citiți și: Pitești. Impact acum la Podul Viilor

„Provocările companiei sunt cele pe care le aşteaptă de atâta timp opinia publică, şi mă refer aici, de exemplu, la autostrada Piteşti-Sibiu. În acest caz, avem toate speranţele că în luna iunie vom demara procedura de proiectare şi de execuţie pentru secţiunile 1 şi 5. Aici vorbim despre secţiunea de la Boiţa la Sibiu şi de la Curtea de Argeş la Piteşti, în total 45 de kilometri.

Sunt secţiuni funcţionale care au asigurate descărcările aferente. Proiectul Piteşti-Sibiu este prioritatea zero. Ne propunem ca undeva în luna iulie să demarăm procedura şi pentru lotul 4 de proiectare şi execuţie. Ulterior, să avansăm, în funcţie de rezultate din august să avem nişte termene şi pentru loturile 2 şi 3.”, a spus Ioniţă.

Citiți și: Pitești. Primăria împrumută 80.000.000 de lei! Pentru ce sunt banii

Valoarea estimată a autostrăzii este de 1,6 miliarde de euro. O mare parte din finanţare ar urma să provină de la Uniunea Europenă. Termenul de finalizare a investiţiei – cel mai recent avansat – este anul 2021.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3