EcoMoto 930×122

autostrada

VESTE MARE DESPRE AUTOSTRADA PITEŞTI-SIBIU

Veste mare despre autostrada Piteşti-Sibiu. Procedura de proiectare şi de execuţie pentru secţiunile 1 şi 5 din autostrada Piteşti-Sibiu s-ar putea să demareze în luna iunie, a declarat astăzi directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

„Provocările companiei sunt cele pe care le aşteaptă de atâta timp opinia publică, şi mă refer aici, de exemplu, la autostrada Piteşti-Sibiu. În acest caz, avem toate speranţele că în luna iunie vom demara procedura de proiectare şi de execuţie pentru secţiunile 1 şi 5. Aici vorbim despre secţiunea de la Boiţa la Sibiu şi de la Curtea de Argeş la Piteşti, în total 45 de kilometri.

Sunt secţiuni funcţionale care au asigurate descărcările aferente. Proiectul Piteşti-Sibiu este prioritatea zero. Ne propunem ca undeva în luna iulie să demarăm procedura şi pentru lotul 4 de proiectare şi execuţie. Ulterior, să avansăm, în funcţie de rezultate din august să avem nişte termene şi pentru loturile 2 şi 3.”, a spus Ioniţă.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Valoarea estimată a autostrăzii este de 1,6 miliarde de euro. O mare parte din finanţare ar urma să provină de la Uniunea Europenă. Termenul de finalizare a investiţiei – cel mai recent avansat – este anul 2021.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3