930×122 CUMPANA 5

prognoza meteo

Vești proaste! Ce se întâmplă cu vremea în perioada următoare

Meteorologii nu vin cu vești prea bune în ceea ce privește prognoza meteo pentru următoarea perioadă.

Citiți și: Informare oficială! Ce vreme ne așteaptă în octombrie

În majoritatea zonelor din țară, în ultimele zile, am avut temperaturi de iarnă. Potrivit specialiștilor, după această răcire urmează o încălzire a vremii, însă nu va fi de durată.

„Am putea spune că valul de aer rece deja s-a deplasat către partea de vest a Europei. La noi va avansa o masă de aer cald ce va determina temperaturi din ce în ce mai ridicate.  

Citiți și: Vara se lasă așteptată. Vremea severă pune stăpânire pe România

Încălzirea o vom resimți chiar pe parcursul zilei de astăzi, temperaturile maxime vor depăși 10 grade în mare parte din țară, ușor mai scăzute de atât doar în depresiuni, se vor apropia de 14-15 grade în partea de vest și de sud a teritoriului, iar în zilele următoare va continua să se încălzească astfel încât temperaturile vor depăși în mare parte din țară 14-15 grade, până spre 18-19 grade, poate chiar 20 în extremitatea de vest și de sud a teritoriului. 

Cel mai cald va fi probabil sâmbătă, când vom avea și fenomene specifice instabilității atmosferice. Deci fenomene de vară, trecem de la ninsori la dezvoltări convective, la descărcări electrice, într-un interval destul de scurt de timp”, a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

Din păcate, de luni – 27 aprilie, temperaturile vor scădea din nou.

„Acest pasaj de încălzire va fi de scurtă durată, va ține până în weekend, pentru că avem semnale, soluții ale modelelor, care ne sugerează o nouă răcire săptămâna următoare”, a mai explicat meteorologul ANM, potrivit sursei citate.

Foto: arhivă ePitești.ro/descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 pe 90 Costache