Donaris 930 x 122

florea_costache

Vicepresedintele CJ Arges raspunde la tratament

Starea de sănătate a vicepreşedintelui CJ Argeş Florea Costache s-a îmbunăţit. Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a fost în vizită de mai multe ori zilele trecute la Spitalul de Urgenţă Floreasca, acolo unde vicele este internat. Nicolescu a explicat că sâmbătă, Florea Costache a avut o criză de ficat, ajungând în comă la Spitalul Judeţean Argeş.

Deocamdată, funcţiile hepatice sunt compensate prin tratament medicamentos, medicii afirmând că, dacă evoluţia va fi una pozitivă, Florea Costache va avea nevoie, cel mai probabil, de un transplant de ficat. În prezent, vicepreşedintele CJ Argeş este conştient.

<>> Doctorul Dan Manu a explicat că Florea Costache a fost transferat de la Spitalul Judeţean, unde a sosit în comă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, deoarece la Piteşti nu s-ar fi putut gestiona eventuale complicaţii care ar fi putut apărea, din lipsa aparaturii. Totuşi, evoluţia stării de sănătate este una bună, chiar dacă deocamdată totul se datorează medicamentaţiei. “Afecţiunea hepatică a decompensat sâmbătă noaptea, aşa că am decis, din lipsă de aparatură, să îl transferăm din Urgenţa de la Piteşti la Spitalul Floreasca. Nu ascund că la ora examinării era în comă. Având în vedere riscurile medicale, am decis să fie transferat la spitalul Floreasca pentru a putea preîntâmpina complicaţiile ce puteau surveni şi care nu puteau fi ţinute în frâu la Spitalul Judeţean Piteşti. Am reuşit, graţie şefilor celor două spitale din Piteşti, dar şi oamenilor de bine să reperăm firmele de medicamente care putea furniza medicamentele necesare. Aceste medicamente au început să fie aduse la Floreasca pentru a compensa insuficienţa hepatica.

Ieri, la 12, au venit medicamentele, starea generală s-a îmbunătăţit. Florea Costache este stabilizat, este o evoluţie, nu o stagnare sau involuţie. Urmează alte evaluări medicale şi sperăm să îşi preia o parte din funcţiile hepatice, astfel încât să ajutăm la reluarea activităţii hepatice.

Mulţumim şi sprijinului acordat domnului doctor Mircea Beuran de la Spitalul Floreasca. Azi dimineaţa un alt tronson de medicamente necesare a sosit la spital. De ieri după amiază, domnul Costache este conştient. Ne este teamă de eventuale complicaţii, cum ar fi o hemoragie digestivă superioară, ceea ce ar fi foarte grav. Sperăm că şi cu ajutorul lui Dumnezeu vom trece peste acest hop. Ar urma o perioadă post- terapie. O să vedem cum evoluează”, a afirmat Dan Manu.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90