EcoMoto 930×122

diicot

PERCHEZIȚII MASIVE ÎN ARGEȘ. LUX LA INTERLOPI

Percheziții masive în Argeș. Lux la interlopi.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. Piteşti au făcut astăzi 71 de percheziţii domiciliare în județele Argeș (în municipiile Pitești și Câmpulung Muscel, în orașul Mioveni și în comunele Bradu și Bascov), Dâmboviţa (Târgoviște), Prahova (Ploiești) şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea a patru grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani pe relația România – Marea Britanie – Belgia – Elveţia – Germania – Cehia – Spania.

Acțiunea a vizat 52 de persoane și a fost desfășurată cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române. Perchezițiile de azi au făcut parte dintr-o anchetă mai amplă derulată de o echipă comună constituită între autoritățile judiciare din România, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord şi Regatul Belgiei.

Citiți și: Femeie cu boală gravă, salvată în ultima clipă de intervenția a doi tineri polițiști

Pentru probarea activităţii infracţionale a celor patru grupuri, s-a acționat coordonat în România, Marea Britanie, Belgia, Elveția şi Cehia.

Activitatea infracțională, potrivit Biroului de Presă al Poliției Argeș, se desfășura atât în România, cât și în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Belgia, Elveţia, Germania, Cehia şi Spania.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând din anul 2009 (!), membrii celor 4 grupuri infracţionale organizate ar fi recrutat prin inducere în eroare sau ar fi determinat mai multe tinere să practice prostituția în Elveţia, Germania, Marea Britanie, Belgia, Cehia şi Spania (în zona Ibiza). Banii astfel obținuți ar fi fost folosiți la cumpărarea de bunuri pe numele membrilor grupurilor infracţionale organizate sau pe numele unor persoane din anturajul acestora.

Din cercetările făcute au rezultat indicii că persoanele în cauză ar fi câștigat din activitatea infracţională importante sume de bani, doar prin transferuri bancare obţinând circa 5.000.000 de euro, conform sursei citate.

În urma perchezițiilor făcute la membrii grupării de pe teritoriul României (ale căror nume nu sunt precizate de Poliție), au fost depistați 35 dintre suspecți, care au fost duși la sediul D.I.I.C.O.T. Pitești pentru dispunerea de măsuri legale.

Biroul de Presă al Poliției argeșene informează că au fost ridicați 151.910 euro, 170.483 de lei, 30.100 de franci elvețieni, 720 de dolari americani, 3.800 de coroane suedeze, 24 de laptop-uri, 92 de smartphone-uri,  9 tablete, 500 de grame de aur în bijuterii, un grinder, un pistol cu aer comprimat și 4 cartușe de carabină deținute ilegal și 34 de ceasuri de lux, în valoare de circa 210.000 de euro.

De asemenea, s-a instituit sechestru asigurător pe 2 terenuri (estimate la aproximativ 100.000 de euro), pe 8 autoturisme de lux (estimate la 200.000 de euro) și pe 8 imobile (estimate la 1.200.000 de euro).

Eurojust a asigurat suportul operațional și financiar necesar constituirii și desfășurării activităților operaționale aferente acestei echipe. Europol a facilitat schimbul de informații între statele implicate (prin organizarea de întâlniri operaționale) și a oferit sprijin analitic, inclusiv prin prezența pe durata acțiunii a unui birou mobil în România.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din Argeș și al jandarmilor. (Foto: descriptiv) 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3