NOR CURIER 930X122

agent green

(VIDEO) PROTEST! CAMIOANE CU LEMNE, BLOCATE

Protest! Camioane cu lemne, blocate. 30 de activiști ai organizației ecologiste Agent Green, oameni de știință și alpiniști profesioniști blochează chiar la această oră pe Transfăgărășan camioanele încărcate cu arbori din munții Făgăraș.

Citiți și: 188 milioane € pentru Vidraru

Prin această acțiune pașnică spontană protestatarii trag un semnal de alarmă cu privire la distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru – județul Argeș, distrugeri care, potrivit manifestanților, pun în pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic național.

Citiți și: Investiție de mii de € la Vidraru

Protestatarii au „ocupat” arborii cu corturi speciale și au afișat bannere cu mesajul ”Salvați ultimele păduri virgine!”, mesaj scris în limbile română și engleză.

Echipaje de polițiști și jandarmi au venit la fața locului.

Protestul are loc în timp ce în Pitești ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana Petcu, susține o conferință de presă. „Ştiu de protest. Am înţeles că s-ar pune în pericol lacul Vidraru dacă se taie ilegal păduri. Voi cere un punct de vedere de la Garda Forestieră pentru a vedea exact cum stau lucrurile.”, a afirmat ministrul.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90