New Profesional Consult 930 x 122

    maidanezi_cu_om

    Vor eutanasierea maidanezilor

    Primăria Piteşti a început construcţia unei biobaze pentru maidanezi pe un teren achiziţionat la Smeura, comuna Moşoaia, dar lucrările vor fi gata în totalitataea lor la anul. Aceasta va avea o capacitate de circa 2.000 de locuri, autorităţile locale sperând să se rezolve, astfel, problema câinilor fără stăpân. Unii cetăţeni nu au însă răbdare.

    Ei ar dori să se treacă direct la… eutanasierea animalelor! „Nu biobaza este soluţia, ci strângerea maidanezilor şi eutanasierea lor”, se arată într-o sesizare adresată Primăriei Piteşti care conţine şi o ameninţare: că cetăţenii vor trece la omorârea animalelor de pe străzi!

    Lucru care este ilegal şi care poate fi pedepsit chiar cu puşcăria!

    Primăria atrage atenţia, de asemenea, că nu există legislaţie care să permită eutanasierea, propunerile pe această linie ale administraţiei locale către Parlament nefiind puse în practică.

    Se estimeaza ca pe strazile din Pitesti sunt in libertate peste 3.000 de caini, in vreme ce tot cam atatia sunt tinuti la biobaza de la Smeura administrata in prezent de fundatia germana Ute Lankenkamp care se ocupa la Pitesti cu strangerea si sterilizarea maidanezilor.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3