930×122 POSADA 5

doliu pentru basarabia

VREI UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA? VINO SÂMBĂTĂ SEARA ÎN PIAȚA „MILEA”!

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 Argeș organizează mâine, 28 iunie, un flashmob comemorativ în Piața „Vasile Milea” din Pitești pentru a marca tragica pierdere din 1940 a Basarabiei. Voluntarii și simpatizanții organizației se vor întâlni la ora 21, atunci când vor ține un moment de reculegere în amintirea românilor uciși, torturați sau deportați în perioada care a urmat ultimatumului din 26-28 iunie 1940. Toți cei prezenți la eveniment vor așeza sute de lumânări sub forma unui mesaj menit să semnaleze necesitatea reunirii celor două state românești.

Citiți și: Pitești. Descoperire șocantă, în Prundu!

„Avem datoria să contribuim la repararea aceastei tragedii istorice, iar un prim pas este să nu uităm: să nu uităm de suferințele prin care au trecut bunicii noștri și să nu uităm că peste Prut trăiesc acum 3 milioane de români separați fără voia lor de Țara Mamă. Iar apoi nu ne rămâne decât, unindu-ne forțele, să realizăm împreună idealul național: reîntregirea.”, declară Mihai Nicolae, co-președinte al Platformei Unioniste Acțiunea 2012. Coaliția unionistă îi invită, ca în fiecare an, pe toți piteștenii să se alăture acțiunii de mâine. Ei sunt așteptați să vină la eveniment cu lumânări și în haine de culoare neagră, ca simbol al despărțirii temporare de o populație și un teritoriu românesc. Flash-mob-ul comemorativ va fi organizat concomitent în peste 20 de județe ale țării.

Amintim că în urmă cu 74 de ani, ca urmare a unei înţelegeri secrete între URSS şi Germania nazistă, România a primit un ultimatum prin care s-a cerut evacuarea administrației civile și a armatei române de pe teritoriul dintre Prut şi Nistru, precum şi din nordul Bucovinei. Consecințele au fost dramatice: sute de mii de români au căzut victime regimului criminal ocupant.

Citiți și: Schimbare! O nouă măsură pentru îmbunătățirea circulației rutiere în Pitești

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3