EcoMoto 930×122

Arges

ZECI DE LUCRĂTORI „LA NEGRU” ÎN TRANSPORTURI, CONSTRUCȚII SAU BARURI

În perioada 1-15 iunie inspectorii de muncă argeșeni au găsit 49 de persoane care lucrau fără forme legale la 17 angajatori.

Citiți și: Oameni împietriți de frică la Vidraru! Un urs era „alergat” de o mașină pe baraj

Au fost date 8 amenzi pentru muncă „la negru”, în valoare totală de 140.000 de lei. La un angajator au fost găsite peste 5 persoane care prestau activitate fără forme legale. În acest caz au fost sesizate organele de cercetare penală.

Alături de munca „la negru”, au fost constatate următoarele probleme: neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor și necompensarea în bani la încetarea activităţii a concediului de odihnă cuvenit.

Citiți și: S-a decis! Angajatorii nu vă mai pot obliga să faceți asta!

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe sunt transporturile, construcţiile, comerţul, panificaţia, barurile, restaurantele și fabricarea de globuleţe. (Foto: antena3.ro)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3