930×122 CAPRA 5

lemne3

Zeci de metri cubi de lemne confiscate si amenzi de sute de mii de lei

Sub coordonarea Prefecturii Arges, sambata dimineata, in mai multe zone din judet, a fost dezvoltata o ampla actiune impotriva defrisarilor din padure si a transportului ilegal de material lemnos. Politisti din cadrul I.P.J. Arges, impreuna cu efective din cadrul I.J.J. Arges, reprezentanti ai Directiei Silvice Arges, reprezentanti din cadrul I.T.R.S.V. Ploiesti si R.A.R. Arges au actionat coordonat in aceasta actiune.
S-a actionat pe raza de competenta a Ocolului Silvic Topoloveni si pe raza Pitestiului ocazie cu care au fost verificate 110 persoane, au fost controlate 96 autovehicole, au fost sanctionationati 52 de conducatori auto, conform O.U.G.195/2002, cu amenzi in valoare de 6.500 lei.
De asemenea au fost retrase 12 certificate de inmatriculare si a fost constatatata savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri.
Politistii au confiscat 51 m.c. de material lemn de foc, 12,6 m.c. cheresea, 44 m.c. material lemnos valoric si au aplicat 31 sanctiuni contraventionale in valoare de 22.000 lei, conform L.31/2000.
In urma controlului efectuat asupra avizelor de insotire primara puse la dispozitie de trei conducatori auto din comuna Davidesti, care transportau material lemnos, s-a constat ca acestia prezinta inscrisuri neconforme cu realitatea. S-a stabilit faptul ca avizele de insotire primara au fost intocmite si eliberate de catre administratorul unei societati comerciale cu sediul in comuna Micesti, Z.G., de 53 ani, din Micesti.
In cauza s-a intocmit dosar penal administratorului firmei, pentru comiterea infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, fapta prev. de art. 290 C.p. , in cauza cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale.
lemne4 In cadrul luptei pentru prevenirea, combaterea si descurajarea comiterii delictelor la Regimul Silvic s-a actionat si pe raza O.S. Rucar si O.S. Rucar Papusa, pentru verificarea unor sesizari, ocazie cu care a fost identificat S. C., de 35 ani, din comuna Leresti, care este suspectat de taierea ilegala de pe proprietatea sa a unui numar de 60 arbori si de pe proprietatea mamei sale a unui numar de 47 de arbori, esenta brad, cei din urma fiind gasiti doborati pe proprietatea mentionata.
S-a intocmit dosar penal conform art.108 si 110, din L.46/2008.
A fost identificat O. N., din comuna Dambovicioara, care a taiat 16 arbori, esenta fag, din padurea lui G. V., aflata in comuna Bascov.
La fata locului au fost gasiti doborati 12 arbori, care au fost lasati in custodie proprietarului.
In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor prev. si ped. de art. 108 si 110, din L.46/2008.
Au fost efectuate verificari impreuna cu reprezentanti I.T.R.S.V. Ploiesti in padurea proprietatea Primariei Dambovicioara, ce se afla in paza O.S. Privat Papusa Rucar, pe linia respectarii regimului silvic, ocazie cu care nu s-au constatat nereguli.
A fost efectuat un control impreuna cu reprezentanti I.T.R.S.V. Ploiesti la sediul unei societati comerciale din com. Baiculesti, ocazie cu care au fost constatate nereguli si s-a dispus sanctionarea contraventionala a societatii conform L.31/2000 impreuna cu masura confiscarii valorice a cantitatii de 44,09 m.c. lemn foc, esenta fag, in valoare de 3469,442 lei.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3