930×122 CAPRA 5

    gastronomie_cornu053

    Zeci de specialisti in gastronomie s-au intrecut in arta culinara la Pitesti

    Joi, 7 noiembrie, la Complexul Turistic Cornul Vânătorului s-a desfăşurat ediţia a IV-a a „Cupei Argeşului”, competiţie gastronomică de nivel naţional şi internaţional, organizată de Consiliul Judeţean Argeş, în colaborare cu Primăria Municipiului Piteşti şi Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism România.

    Sub patronajul A.N.B.C.T. România, reprezentată de preşedintele Ştefan Bercea şi de secretarul general Petrişor Tănase, maeştri în arta culinară, echipele de specialişti în gastronomie s-au întrecut în elaborarea de preparate tradiţionale şi exotice.
    gastronomie_cornu046
    În cadrul simpozionului „Promovarea turismului în judeţul Argeş” organizat de Serviciul Proiecte cu Finanţare Internaţională al Consiliului Judeţean Argeş au fost prezentate proiectele în curs de derulare şi perspectivele de dezvoltare a zonelor de interes turistic, în special punându-se accent pe zona montană.
    gastronomie_cornu060
    Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a subliniat importanţa organizării comperiţiei gastronomice „Cupa Argeşului”, devenită, prin prezenţa echipelor de peste hotare, un important mijloc de promovare a zonei Argeşului şi Muscelului, atât prin specificul culinar, cât şi prin prezentarea valorilor şi culturii tradiţionale. De asemenea, a subliniat importanţa implicării autorităţilor locale, dar şi a mediului privat, în atragerea investitorilor în turism, prin dezvoltarea infrastructurii.
    gastronomie_cornu061
    La eveniment au fost prezenţi şi meşterii populari din judeţul Argeş, care au făcut demonstraţii ale meşteşugurilor tradiţionale, sculptură în lemn, ţesături şi obiecte de artizanat, cu acompaniamentul ansamblului folcloric „Dorul” şi al orchestrei „Doina Argeşului”.
    gastronomie_cornu062
    gastronomie_cornu054

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90