New Profesional Consult 930 x 122

seismograf.jpg

Ziua şi cutremurul în România!

De la începutul lunii ianuarie 2013 şi până în prezent, în România s-au produs zilnic cutremure. În fiecare zi a fost cel puţin un seism, ajungându-se ca în 21 de zile să fie înregistrate la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului 27 de cutremure.

Din fericire, niciunul nu a depăşit 4 grade pe scara Richter şi nici nu a provocat pagube, fiind de mică intensitate.

Conform spuselor lui Gheorghe Mărmureanu, fost director al INFP, pentru ca un cutremur să fie periculos în România, acesta trebuie să depăşească 7 grade pe scara Richter.

Cel mai recent cutremur, din seara zilei de 20 ianuarie, a avut 3,2 grade pe scara Richter. Acesta s-a produs la o adâncime de 76 de km. Şi în Argeş este o zonă importantă din punct de vedere seismic, respectiv Făgăraş – Câmpulung, dar aici se produc cutremure de suprafaţă (care, totuşi, sunt mult mai periculoase decât cele de adâncime).

În ultima vreme, însă, zona a fost destul de liniştită din punct de vedere seismic.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90