930 x122 grota rece

    piky

    Ziua Internationala de Monitorizare a Apei

    Pe 18 septembrie se aniverseaza oficial Ziua Internationala de Monitorizare a Apei (ZIMA), eveniment global de educatie menit sa stimuleze organizarea si implicarea publica in actiunea de protejare a resurselor de apa ale planetei, la care societatea Apa Canal 2000 participa pentru a noua oara. ZIMA este coordonata de  IWA (International Water Association – Asociatia Internationala a Apei) si WEF (Water Environment Federation – Federatia pentru Apa si Mediu) si a fost sarbatorita pentru prima data in anul 2003.

    Societatea Apa Canal 2000 s-a implicat de la inceput in aceasta actiune de monitorizare, care a fost inclusa in Programul Educational Piky, pentru aceasta colaborand cu mai multe unitati de invatamant.

    Actiunea de monitorizare se desfasoara in perioada 22 martie (cand este Ziua Mondiala a Apei) – 31 decembrie si consta in efectuarea pe teren, cu ajutorul unor kituri speciale, a analizelor apei la 4 indicatori, respectiv: temperatura, oxigen dizolvat, pH si turbiditate.

    Aceste analize sunt verificari de rutina care ofera totusi o indicatie preliminara si imediata cu privire la sanatatea si calitatea apei.

    Analizele sunt efectuate, de regula, de elevi sub supravegherea cadrelor didactice.

    De la an la an, implicarea la nivelul judetului Arges a fost din ce in ce mai mare astfel ca pentru anul 2011 va pot prezenta urmatoarele date:
    – nr. scoli participante               26
    – nr. elevi participanti            5437
    – nr. profesori participanti        60
    – nr. testari efectuate              367

    De mentionat faptul ca societatea Apa Canal 2000 a castigat in anul 2010 premiul „Campionul Apei – continentul Europa” drept recunoastere a efortului educational, suportului si inovatiei in promovarea calitatii apei.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3