930 x122 grota rece

kalman

Ziua Mondiala a Zonelor Urbane

Marti, 8 noiembrie, va fi sarbatorita si in Arges Ziua  Internationala a Zonelor Urbane. Directorul  Executiv al  Agentiei Regionale de Mediu Pitesti, Zoltan Kalman, afirma ca tema este de mare actualitate in prezent. Tocmai de aceea el incurajeaza autoritatile si nu numai sa desfasoare cat mai multe actiuni cu caracter ecologic.

„Urbanizarea a schimbat  fata lumii si a adus modificari in viata si mentalitatea oamenilor.

“Conflictul” dintre urbanizare si ecologie se poate rezolva prin schimbarea  modului de a gândi, prin respect fata de mediu, pe de o parte, si dezvoltarea durabila a societatii pe de alta parte.

Desi urbanizarea aduce multe beneficii locuitorilor oraselor, aceasta are si aspecte negative cum ar fi: aglomerarea urbana, traficul intens si epuizant care conduc la  poluarea atmosferei si poluare  fonica, ce afecteaza starea de sanatate a populatiei.

ARPM Pitesti a adresat, in acest sens, o invitatie Primariilor de orase si municipii din judetul nostru de a desfasura actiuni de educatie ecologica in care sa fie implicate institutiile de invatamânt, culturale, etc”, a spus Zoltan Kalman.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90