Donaris 930 x 122

    STUDENTI_STRAINI_UNIVERSITATEA_PITESTI

    Ziua studentului internațional, la Universitatea Pitești

    Universitatea Pitești a organizat astăzi prima ediție a Zilei studentului internațional. La eveniment a fost prezent și Mihnea Cosmin Costoiu, ministrul delegat pentru învățământ superior, cercetare științifică și dezvoltare tehnologică.

    Ziua le este adresată studenților din străinătate care învață la universitatea piteșteană. O parte dintre ei au asistat la manifestările organizate cu acest prilej la sediul din „Târgu din Vale” al instituției, alături de ambasadorii la București ai țărilor lor. Precizăm că la Universitatea Pitești studiază 151 de tineri de peste hotare, 26 dintre ei în anul pregătitor.

    Ministrul Mihnea Cosmin Costoiu a lăudat universitatea piteșteană și autoritățile județene și locale: „Universitatea Pitești este cel mai puternic centru universitar pentru învățarea limbii române pentru străini. (…) Este o universitate care s-a dezvoltat extrem de frumos, inclusiv datorită deschiderii pe care o au autoritățile locale”. Ulterior, în aceeași incintă, dar într-o altă sală, ministrul i-a premiat pe olimpicii naționali din Argeș, din învățământul preuniversitar, care au câștigat în 2013 medalii de aur, argint sau bronz și mențiuni.

    La evenimentul de astăzi, alături de Mihnea Cosmin Costoiu s-au aflat rectorul Universității Pitești, Ionel Didea, președintele Consiliului Județean, Constantin Nicolescu, prefectul Cristian Soare, viceprimarul Laurențiu Zidaru, inspectorul școlar general al județului, Florin Gardin, senatorul Șerban Valeca și deputatul Radu Vasilică, acesta din urmă profesor la Universitate.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3