930 x122 grota rece

    metro_003

    Zona Metropolitană Piteşti, pe ultima sută de metri

    Procedurile privind înfiinţarea Zonei Metropolitane Piteşti se intensifică de la o zi la alta. Pe 31 octombrie, de exemplu, la Primăria Piteşti a avut loc o întâlnire tocmai în acest sens între primarul Tudor Pendiuc şi primarii localităţilor care vor face parte din zona respectivă.

    Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului, a anunţat ieri că Zona Metropolitană Piteşti este, practic, pe ultima sută de metri. Astfel, la jumătatea lunii noiembrie urmează să fie înfiinţată Asociaţia Zona Metropolitană Piteşti, care va fi înregistrată la Tribunal, primul obiectiv fiind acela de a asigura un transport în comun unitar în zona respectivă.

    Vorbim de curse comune de transport pentru Piteşti, Ştefăneşti, Miceşti, Budeasa, Bascov, Albota, Moşoaia, Băbana şi Mărăcineni.

    Singura localitate aflată aproape de Piteşti care nu a fost inclusă în Zona Metropolitană este Bradu, primarul Pendiuc spunând că aceasta nu a trimis o hotărâre de Consiliu Local prin care să adere la noua structură.

    Transportul public de călători în regim metropolitan nu va fi însă posibil până în vara anului viitor, şi asta deoarece de abia în martie 2013 expiră contractele pe care Consiliul Judeţean (parte a proiectului) le-a încheiat cu operatori privaţi pentru mai multe trasee din judeţ.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3