930 x122 grota rece

metro_003

Zona metropolitana Pitesti, fara Bradu

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a declarat ca localitatea Bradu poate să adere oricand la zona metropolitana Pitesti la a carei constructie se lucreaza de zor in prezent. Pendiuc a spus ca nu este nevoie de o invitatie speciala pentru comuna Bradu, fiind purtate discutii in acest sens cu edilul comunei, Florin Fratica, doar ca acesta nu a facut pana acum nimic in directia respectiva.

„Sa nu creada cineva că este …(n.r. buricul) pamantului…Nu. Comuna Bradu este oricand binevenita in zona metropolitana, dar numai sa vrea. Daca nu, mergem inainte fara ea. S-a discutat cu primarul din Bradu, nu a primit nimeni nicio invitatie. Pana acum nu s-a facut nimic la Bradu pentru a se adera la zona metropolitana, in conditiile in care avem solicitari de la comune mai indepartate”, a spus Tudor Pendiuc.

Un argument solid pentru care va fi infiintata zona metropolitana este accesarea de fonduri, in paralel cu atragerea de investitori. „Daca cei de la Bradu nu au nevoie de investitori, pentru ca oricum primesc bani direct de la Guvern, nicio problema. Noi avem si in acest sens facem zona metropolitana. Daca o sa vina investitori o sa le prezentam oferte cu terenuri din zona metropolitana, mai putin Bradu, asta este”, a spus Pendiuc.

Un prim proiect care va fi derulat in acest sens va fi cel de extindere a retelei de apa si canalizare in mai multe localitati rurale ale judetului. A fost infiintata deja o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara (ADIA) care, pe baza unui proiect elaborat de SC Apa Canal 2000 SA Pitesti, este pe cale sa atraga fonduri nerambursabile de 100 de milioane de euro.

555×222 grota rece
eurial 570×90